100 Jaar

100 jaar … een reden om te feesten!

100 jaar … een reden om echt een heel jaar te feesten. De Sint-Jorisscoutsgroep heeft naast de wekelijkse activiteiten en hun traditionele feesten, nog 4 extra evenementen hiervoor uitgewerkt. Alvast een tipje van de sluier:

We starten op 7 september 2019 met de KICK-OFF. Deze activiteit is tijdens de dag gericht naar de kinderen en de jeugd. Op het Marktplein in Landen verschijnt er een scoutsdorp, waar gedurende de hele dag wel iets te beleven valt. Wil je graag proeven van ons scoutsbier? En graag deelnemen aan het spel in de namiddag? Kom dan om 13u30 naar het Marktplein. Tijdens de avond organiseren we een gezellig samenzijn met kampvuurklassiekers. Allen welkom om 20u30 op het Schilderhof.

In het weekend van 22 tot en met 24 november 2019 vieren we het ontstaan van onze groep, ons EEUWFEEST. Tijdens de vrijdagavond wordt het Pop-Up museum geopend met een kleine voorstelling van de geschiedenis van onze groep. Gedurende de rest van het weekend kan je hier een kijkje komen nemen. Op zondag, vanaf 7 uur organiseren we verschillende wandeltochten langs belangrijke plaatsen die in de geschiedenis van onze scoutsgroep voorkomen.

Zaterdag 25 april 2020 vieren we ‘SINT-JORIS”. Deze dag zal een ontmoeting zijn van jong en oud tijdens rustige, gezellige momenten en spel.

De groep zal hun 100 jarig feest afsluiten op een kamp in de Eifel. Ten laatste organiseren we voor alle oud-leiding van onze groep een “KAMP VAN TOEN”. Dit zal plaatsvinden van zondag 26 juli tot donderdag 30 juli, in dezelfde regio als het groepskamp. Iedereen die zich geroepen voelt om nog eens met z’n allen te gaan kamperen, met “alles” erop en eraan, hou jullie vrij!

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op deze site ofwel via facebook: Sint-Joris Landen 100 jaar